VEELGESTELDE VRAGEN

Kan ik iemand vragen om slechts een paar keer te komen?

Dit is perfect mogelijk. De gebruikersovereenkomst kan zowel voor onbepaalde als voor bepaalde duur opgemaakt worden. Bij contracten bepaalde duur verwachten wij wel wat meer soepelheid van de gebruiker i.v.m. de keuze van de dag.

Hoe vaak kan ik hulp krijgen?

U kunt hulp krijgen zoveel u dit wenst maar wel met een minimum van 3 uur per prestatie.

Wat als ik tijdelijk meer hulp wil, bijvoorbeeld door ziekte?

In eerste instantie kijken we of uw vaste poetshulp u eventueel meer kan helpen. Lukt dit niet, zoeken we een extra persoon voor u voor de periode die u wenst.

Kan ik zelf kiezen op welke dag de poetshulp komt?

U kunt vanzelfsprekend zelf kiezen. Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met uw wens.

Hoelang moet ik wachten vooraleer een poetshulp bij mij thuis kan komen?

Dit hangt af van uw vraag. Wij vergelijken de werkschema's van onze werknemers en wijzen zo vlug mogelijk iemand toe.

Zal steeds dezelfde persoon bij mij thuis komen?

In principe wel. Enkel wanneer u niet tevreden bent over de geleverde hulp, zoeken wij voor vervanging. Ook wanneer de poetshulp door ziekte langere tijd afwezig blijft sturen wij, zodra mogelijk, vervanging. Zodra mogelijk komt uw vertrouwde poetshulp echter weer langs.

Zijn de poetshulpen verzekerd?

Onze werknemers zijn verzekerd tegen arbeidsongevallen op het werk en van en naar het werk. Ook voor de materiële schade die zij aan uw huis kunnen toebrengen, zijn wij verzekerd.

Kan ik dienstencheques terugbetaald krijgen?

Ongebruikte dienstencheques kunnen, voor vervaldatum, worden ingeleverd bij Sodexo voor terugbetaling. Dit wel tegen een forfaitaire administratiekost van € 0,25 per dienstencheque.

Mag ik dienstencheques gebruiken voor het poetsen van het professionele  gedeelte van mijn woning?

Neen! De dienstencheques zijn enkel bestemd voor het poetsen van de privé-woning.

Wat is het fiscaal voordeel?

Een dienstencheque kost vanaf 01/01/2013bij aankoop € 8,5. Hiervan is 30% aftrekbaar. Dit betekent dat een dienstencheque na aftrek € 5,95 kost.

Moet ik verwittigen bij afwezigheid?

Wanneer u niet aanwezig bent, dient u twee weken op voorhand te verwittigen. Indien wij niet tijdig verwittigd worden, zal het normaal verschuldigd aantal dienstencheques toch aangerekend worden.

Wat als ik mijn inschrijvingsnummer ben vergeten?

U neemt dan contact op met Sodexo op het nummer 02/547 54 95. Ook op de website van Sodexo kunt u uw gebruikersnummer opnieuw opvragen.

Wat mag mijn poetsvrouw niet doen?

In het kader van de dienstencheques mogen enkel normale huishoudelijke taken worden verricht. Dus geen werkzaamheden die gevaarlijk of ongezond zijn. Afwassen van plafonds, bij vriestemeraturen buiten werken, ... kan niet. Tuinonderhoud, kinderopvang, behangen en schilderen kunnen ook niet via dienstencheques.